ПРИСЪДА № 12

Гр. Разград  23.03.2018 г.

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Разградски окръжен съд  на двадесет и трети март две хиляди и осемнадесета година в публично заседание в състав

 

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:ЛАЗАР МИЧЕВ                                                                

                                                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.Г.

                                                                                                         В.С.                                                                                                                              

                                                           

Секретар: Дияна Г.

Прокурор: Тихомир Тодоров

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

нох дело № 111 по описа за 2018 г.

и след преценка на доказателствата по делото

 

ПРИСЪДИ:

 

        ПРИЗНАВА  подсъдимия  Р.Е.А., роден на *** ***, обл. Силистра, ул. “Христо Смирненски“ № 21,, български гражданин, със основно образование, неженен, осъждан, безработен, ЕГН **********, за  ВИНОВЕН в това, че: На 11.03.2018 г. в гр. Кубрат, обл. Разград, по ул. “Добруджа“ е направил опит да даде подкуп –пари в размер на 20.00 лв.-една банкнота с номинал 20 лева, със сериен номер БЮ 4098477, на длъжностно лице, полицейски орган –Александър Николов  Александров - младши автоконтрольор I - ва степен в Участък –Завет към РУ-Кубрат при ОД на МВР- гр. Разград, за да не извърши действие по служба-да не му състави акт за установено административно нарушение по чл. 190, ал. 3 от Закона за движение по пътищата, като изпълнителното деяние е довършено, но от същото не са настъпили предвидените от закона и искани от дееца общественоопасни последици по независещи от дееца причини, поради което и на основание чл.304а, предл. 3, вр. с чл. 304, ал. 1 вр. с чл. 18, ал. 1, предл. 2 от НК и във  вр. с чл. 373, ал. 2 от НПК, вр. с чл.58а, ал. 4 от НК го ОСЪЖДА на ОСЕМ МЕСЕЦА лишаване от свобода и ГЛОБА в размер на 500 лева/ петстотин лева/, като признава подсъдимия Р.Е.А., с установена по делото самоличност, за НЕВИНОВЕН и на основание чл. 304 от НПК, го ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение да е извършил довършено престъпление по чл. 304а, предл. 3, вр. с чл. 304, ал. 1 от НК, както и да е предложил подкуп на посочения полицейски служител , за да не извърши действие по служба – престъпление по чл. 304а, ал. 1, предл. 1 вр. с чл. 304, ал. 1 от НК.

       На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на осем месеца, за изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

                   На основание чл.307а от НК  ОТНЕМА в полза на държавата предметът на престъплението  - пари в размер на 20,00 лв., / една банкнота с номинал  от 20 лв. със сериен № БЮ 4098477/.

          Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Варненски апелативен съд.

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                     2