П Р И С Ъ Д А

 

№21

 

гр. Разград, 11.05.2018 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на единадесети  май две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

                                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  А.А.

                                                                                                         Б.Б.

секретар М. Н., с участието на прокурора Е. Грънчаров, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд №139 по описа за 2018 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

Признава подсъдимия Й.П.Й., ***, с ЕГН ********** за виновен в това, че 17.09.2016 г. в землището на с. Киченица, на път II -49 км 43+ 850 м., при управление на моторно превозно средство - лек автомобил „Ауди 80“ с peг.***, нарушил правилата за движение по чл. 5, ал. 3, т. 1 от ЗДвП        тъй като не спазил забраната, като водач на пътно превозно средство да не управлява пътното превозно средство след употреба на алкохол - с концентрация на алкохол над 0,5 на хиляда, а именно 2,07 на хиляда; по чл. 20, ал. 1 от ЗДвП, тъй като като водач на моторно превозно средство не изпълнил задължението си да контролира непрекъснато пътното превозно средство, което управлява; по чл. 21, ал. 1 от ЗДвП, тъй като като превишил стойността на разрешената скорост за движение извън населено място, като се движил със скорост 106,2 км/ч., при разрешена 90 км/ч., в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на С. К. С.,***, като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2,07 на хиляда, с което осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 343, ал. 3, пр. 1, б. „б“ във вр. с ал. 1, 6. „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 373, ал. 2 НПК във вр. с чл. 58а, ал. 4 НК, чл. 36 НК и чл. 55, ал. 1, т. 1 НК го осъжда на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален общ режим.

Признава подсъдимия Й.П.Й. за невиновен и го оправдава по обвинението в частта му, че е извършил престъплението по чл. 343, ал. 3, пр. 1, б.„б“ във вр. с ал. 1, 6. „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК при нарушение на разпоредбата и на чл. 20, ал. 2 от ЗДвП.

Осъжда Й.П.Й., с ЕГН ********** *** 899, 96 лв. - разноски на досъдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

 

СЪДИЯ:                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.                              2.

MH