П Р И С Ъ Д А  

 

гр. Разград, 11.06.2018 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на единадесети юни две хиляди и осемнадесета година, в състав:

               ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Б.Б.

                                                                Р.Г.

секретар С. Лазарова, с участието на прокурора В. Якимов, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 196 по описа за 2018 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Т., родена на *** г. в Турция, гражданин на Р Турция, постоянно пребиваващ в България, със средно образование, женен, осъждан, с ЕГН ********** за виновен в това, че на 25.05.2018 г. в гр. Исперих, Област Разград, до кръстовището на по улиците „Васил Левски“ и „Христо Ботев“ е предложил и дал подкуп - сумата от 40 (четиридесет) лева - две банкноти с номинал от 20 лв. на длъжностно лице, полицейски орган - младши авто-контрольор С.Х.Д.- служител при Районно управление на МВР гр. Исперих, за да не извърши действие по служба - да не състави акт за установяване на административно нарушение за установено административно нарушение по чл. 137А, ал. 1 от Закона за движение по пътищата, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 1 и 3 НК, поради което и на основание чл. 36 НК и чл. 373, ал. 2 НПК във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” НК НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ, включващо следните пробационни мерки:

1.   задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 7 месеца, с периодичност два пъти седмично

2.   задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 7 месеца.

            На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство – две банкноти с номинал от 20 лв., със сериен № БУ 1191780 и БЦ 4812490.

            Осъжда С.Т., на основание чл. 189 НПК, да заплати по сметка на ОД МВР Разград 37, 50 лв. – разноски на досъдебното производство и по сметка на ОС Разград сумата 30 лв. – разноски на съдебното производство.

            Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                             2.