РЕШЕНИЕ №

гр. Разград 12.12.2018 г.

 

 

Разградски окръжен съд на дванадесети декември две хиляди и осемнадесета година в закрито заседание в състав :

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ : ЛАЗАР МИЧЕВ

 

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

т. дело № 113 по описа за 2012 г.

и за да се произнесе взе предвид следното:

         Производство по реда на чл. 735, ал. 1, т. 2 от ТЗ.

         С Решение № 51 / 08.017.2013 г., постановено по настоящото дело, на основание чл. 630, ал. 1 от ТЗ, съдът е обявил неплатежоспособността на “ДЕЙЗИ - 13“ ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47, представлявано от управител Д.В., с начална дата на неплатежоспособността - 11.05.2012 г., открил е производство по несъстоятелност спрямо длъжника, назначил е временен синдик, допуснал е обезпечения чрез налагане на запор на цялото движимо имущество и на банковите сметки и чрез налагане на и възбрани върху всички недвижими имоти, собственост на длъжника. С решение от 04.12.2013 г., постановено по настоящото дело, съдът, на основание чл. 710 вр. с чл. 711 от ТЗ, обявил в несъстоятелност длъжника и постановил прекратяване дейността на предприятието на длъжника, постановил прекратяване правомощията на органите на длъжника и лишил длъжника от правото да управлява и се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността.

         Във връзка с постъпил от синдика окончателен доклад, вх. № 4781/27.11.2018 г., с молба за свикване на заключително събрание на кредиторите, с определение № 281/28.11.2018 г., постановено по настоящото дело, съдът насрочил заключително събрание на кредиторите на дружеството, с обявен дневен ред.

           На 11.12.2018 г. се проведе заключителното събрание на кредиторите на " ДЕЙЗИ13 " ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47.

          На събранието присъства единствено синдика, чийто доклад за извършените разпределения на суми, постъпили при осребряване на имуществото, без изслушан. Синдикът заяви, че не са останали никакви суми, нито вземания.

         Предвид изложеното и на основание чл. 735, ал. 1, т. 2 от ТЗ, производството по несъстоятелност следва да се прекрати, поради изчерпване на масата на несъстоятелността. Не са налице обстоятелства по чл. 735, ал. 2 от ТЗ.  Съгласно чл. 735, ал. 3 от ТЗ, с решение по чл. 735, ал. 1 от ТЗ, съдът постановява заличаване на търговеца, освен ако са удовлетворени всички кредитори и е останало имущество. В случая не са удовлетворени всички кредитори и не е останали имущество в масата на несъстоятелността. Не са налични и средства по банковата сметка на масата на несъстоятелността. С решението за прекратяване на производството по заличаване на търговеца, на основание чл. 736 от ТЗ, следва да се прекратят и правомощията на синдика, като същият бъде задължен да предаде търговските книги на длъжника.  Не са налице суми по чл. 737 от ТЗ. На основание чл. 738 от ТЗ следва да се прекрати действието на общата възбрана върху имуществото на длъжника, която се заличава служебно от момента на вписване на решението за прекратяване на производството по несъстоятелност в TP.

        Воден от горното и на основание чл. 735, ал. 1, т. 2 от ТЗ съдът

 

РЕШИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на ДЕЙЗИ - 13“ ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47 и производството по т. дело № 113 /2012 г. по описа на ОС - Разград.

         ЗАЛИЧАВА търговеца ДЕЙЗИ - 13“ ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47.

          ПРЕКРАТЯВА правомощията на синдика на ДЕЙЗИ - 13“ ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47, считано от 19.12.2018 г.

         ЗАДЪЛЖАВА синдика да предаде търговските книги на длъжника.

         ПРЕКРАТЯВА действието на общата възбрана върху имуществото на ДЕЙЗИ - 13“ ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47, която да бъде заличена служебно от момента на вписване на решението за прекратяване на производството по несъстоятелност в TP.

         РЕШЕНИЕТО след влизането му в сила, да се впише в Търговският регистър по партидата на ДЕЙЗИ - 13“ ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47.

          РЕШЕНИЕТО може да бъде обжалвано пред Варненски апелативен съд в 7 - дневен срок от вписването му в Търговският регистър при АВ.

 

                                                                           Съдия: