О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

11. VІІ.2018

 

Разград

 
 


 

 
Номер                                          Година                                             Град                                           

В ИМЕТО НА НАРОДА

Разградски окръжен

 

11.VІІ.

 

2018

 
                                                 съд                                                                                

На                                                                                                    Година

 РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
В закрито заседание в   състав:

                                                                                 Председател  

  

2017

 

 търговско

 
като разгледа докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

     148

 
                                 дело номер                        по описа на РОС за                               година..

съобрази следното:

          Производство по реда  на чл. 129, ал.3ГПК  .   

            Делото е образувано на производство пред РОС   по молба вх.№4950, постъпила   в регистратура на   РОС на 15.ХІІ.2017г. по поща в плик с удостоверена в клеймо дата на подаването й на 13.ХІІ.2017г.   С подаването й  Г.П.С., в качеството си на синдик на обявеното в несъстоятелност „АДЕЛАИДА БГ ГРУП“ ЕООД , с ЕИК202260753 и седалище по търг.регистрация в гр. Разград, жк“Орел“,бл.1, вх.Б, ап.12   сезира  съда по седалище на производството по несъстоятелността с  предявени в условията на обективното им съединяване искове по чл. 649 ТЗ във вр. с чл.135 ЗЗД и по чл. 649, ал.2ТЗ във вр. с чл.55ЗЗД   против Ц.С.Н., ЕГН********** и „АДЕЛАИДА БГ ГРУП“ЕООД/н/ .

           В съответствие със задълженията си    по чл.101 ГПК съдът   констатира, че исковата молба е нередовна-липсващ  подпис на подател върху молбата, неприложени преписи от молбата и от приложенията за връчването им на насрещните страни; липса  на документ, доказващ внесена по см/ка на съда депозит за дължимото   на обявения в несъстоятелност  ответник  - особено представителство.

          В тази връзка, със свое  Разпореждане №1184/19.ХІІ.2017г. сезираният с производството РОС указа на страната, че дължи в едноседмичен срок отстраняване на констатираната  по исковата молба нередовност.  

              По молби на иницииралия производството синдик, съдът е продължавал срока за отстраняване нередовността на подадената от него искова молба. Последното продължаване на срока   , датира от 15.V.2018г. Считано от тази дата, предоставеният нов едномесечен срок за отстраняване нередовността на молбата с депозиране на доказателства за внесен по особена см/ка на съда депозит за дължимото на несъстоятелния ответник особено представителство, се явява изтекъл на 15.VІ.2018г.

             Към днешна дата, по делото не са постъпвали доказателства за отстраняване на нередовността, нито последващи искания за възстановяване на предоставения за това срок .            В случая, доколкото особеното представителство на ответното дружество  е  дължимо по регламент на закона, то внасянето на изискуемия се за назначаването му депозит е въпрос по редовността на исковата молба. Невнасянето на разноските за дължимото на ответника особено представителство   е основание за връщане на исковата молба при условията на чл. 129, ал. 3 ГПК. 

          Обобщавайки изложеното, съдът намира че образуваното му на производство  т.д.№148 по описа му за 2017г,    следва да бъде прекратено поради неотстраняване на констатираната от него нередовност в предоставения за това срок .

            Ето защо и на осн.чл.129, ал.3   ГПК , съдът

 

                                           

 

 

                                           О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И   :

       

            ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№148/ 2017по опис на РОС поради неотстранена в срок   нередовност на  молбата, подадена  от Г.П.С., в качеството   на синдик на обявеното в несъстоятелност „АДЕЛАИДА БГ ГРУП“ ЕООД , с ЕИК202260753 и седалище по търг.регистрация в гр. Разград, жк“Орел“,бл.1, вх.Б, ап.12   и сезираща съда   с  предявени в условията на обективното им съединяване искове по чл. 649 ТЗ във вр. с чл.135 ЗЗД и по чл. 649, ал.2ТЗ във вр. с чл.55ЗЗД   против Ц.С.Н., ЕГН********** и „АДЕЛАИДА БГ ГРУП“ЕООД/н/ .

           Определението може да се обжалва с частна жалба, подадена в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.

            

        

   

                                                                                             Съдия-докладчик: