ОПРЕДЕЛЕНИЕ

        № …….. / 13.02.2018г. Гр.Разград

Окръжен съд Разград

На тринадесети февруари, две хиляди и осемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РАЯ ЙОНЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ: ИРИНА ГАНЕВА

ДИЛЯНА НИКОЛОВА

 

като разгледа докладваното от съдия Николова

в.т.д. № 10 по описа на съда за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Разградският окръжен съд, като взе предвид постъпилата въззивна жалба от „Кредихелп“ ООД срещу решение№356 от 29.11.2017г. по гр.д.№1471/2017г. на РС-Разград, намира,че същата не подлежи на разглеждане по същество в производството по настоящото дело,тъй като по отношение на жалбата не е спазена предвидената в ГПК процедура за администрирането й.

            Нормата на чл.262 от ГПК задължава първоинстанционният съд при постъпване на жалбата да извърши проверка по редовността й. В случая жалбата е нередовна по смисъла на чл.261,т.4 от ГПК,тъй като към нея не е приложен платежен документ, удостоверяващ внасяне по сметка на РОС на пълния размер на дължимата държавна такса за обжалване на решението в отхвърлителната му част, възлизаща на общ размер от 150 лева за въззивно обжалване и имаща за предмет шест броя обективно кумулативно съединени искове, като се дължи държавна такса за въззивно обжалване в размер на  25лв. за всеки един от исковете, които са защита на различни интереси съгласно чл. 2, ал.2 от ГПК в минималните размери по чл.1 вр.чл.18, ал.1 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК. С жалбата са представени доказателства за внесена държавна такса в размер на 50лв., като остават за довнасяне от въззивника още 100 лв. държавна такса по сметка на РОС.

По изложените съображения производството по настоящото дело следва да се прекрати, като жалбата се върне на Районен съд-Разград за изпълнение на процедурата по администрирането й съобразно горните указания, след което и в случай,че дължимата такса бъде внесена, жалбата следва повторно да се изпрати на РОС за разглеждането й.

          Така мотивиран, Разградският Окръжен съд

 

                                                             О П Р Е Д Е Л И:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по в.т.д.№ 10/2018г.по описа на Разградски окръжен съд.

          ВРЪЩА делото на Районен съд-Разград за администриране на подадена от „Кредихелп“ ООД жалба срещу решение№356 от 29.11.2017г. по гр.д.№1471/2017г. на РС-Разград,.

         Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                  

 

          ЧЛЕНОВЕ: 1.                                                2.