ОПРЕДЕЛЕНИЕ

        № …….. / 30.05.2018г. Гр.Разград

Окръжен съд Разград

На тридесети май, две хиляди и осемнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РАЯ ЙОНЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ: ИРИНА ГАНЕВА

ДИЛЯНА НИКОЛОВА

 

като разгледа докладваното от съдия Николова

в.т.д. № 56 по описа на съда за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Разградският окръжен съд, като взе предвид постъпилата въззивна жалба от Г.Й.П. чрез адвокат Даниел Димитров  срещу решение №40 от 13.03.2018г. по гр.д.№271/2017г. на РС-Кубрат, намира, че същата не подлежи на разглеждане по същество в производството по настоящото дело,тъй като по отношение на жалбата не е спазена предвидената в ГПК процедура за администрирането й.

            Нормата на чл.262 от ГПК задължава първоинстанционният съд при постъпване на жалбата да извърши проверка по редовността й. В случая жалбата е нередовна по смисъла на чл.261,т.4 от ГПК,тъй като към нея не е приложен платежен документ, удостоверяващ внасяне по сметка на РОС на пълния размер на дължимата държавна такса за обжалване на решението в частта, в която е обявена нищожността на сключената между страните сделка по предявения инцидентен установителен иск, възлизаща на 226,18 лева.

По изложените съображения производството по настоящото дело следва да се прекрати, като жалбата се върне на Районен съд-Кубрат за изпълнение на процедурата по администрирането й съобразно горните указания.

          Така мотивиран, Разградският Окръжен съд

 

                                                             О П Р Е Д Е Л И:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по в.т.д.№ 56/2018г.по описа на Разградски окръжен съд.

          ВРЪЩА делото на Районен съд-Кубрат за администриране на подадена от Г.Й.П. чрез адвокат Даниел Димитров  жалба срещу решение №40 от 13.03.2018г. по гр.д.№271/2017г. на РС-Кубрат.

         Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                  

 

          ЧЛЕНОВЕ: 1.                                                2.