Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер:    /02.04.2019 г.

Година 2019

Град Разград

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Разградски окръжен съд

на втори април

2019 г.

в закрито съдебно заседание в следния състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Емил Стоев

 

като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев дело №478 по описа за 2005 г., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по чл. 632, ал. 5 ТЗ.

С решение № 1/9.01.2007 г. съдът обявил „Феникс-метал“ ЕООД гр. Разград, рег. по ф.д. № 7/91 г. на Разградски ОС в несъстоятелност, постановил прекратяване на дейността на предприятието, наложил обща забрана и запор върху имуществото, прекратил правомощията на органите на длъжника и постановил започване на осребряване на имуществото.

С определение №115/12.03.2019 г. съдът, с оглед доклад от синдика, че наличното имущество на длъжника не е достатъчно за покриване на разноските по несъстоятелността, е определил сума, която трябва да бъде предплатена от кредиторите.

Видно от постъпилата, с вх. №1432/01.04.2019 г., справка от синдика, по сметка на дружеството няма постъпили средства.

Съгласно чл. 632, ал. 1 във вр. с ал. 5 ТЗ, когато наличното имущество е недостатъчно за покриване на разноските и те не са предплатени по реда на чл. 629б, съдът спира производството.

Налице са предпоставките за спиране на производството, тъй като съдът с решение № 1/9.01.2007 г. вече е обявил дружеството в несъстоятелност, постановил прекратяване на дейността на предприятието, наложил обща забрана и запор върху имуществото, прекратил правомощията на органите на длъжника и постановил започване на осребряване на имуществото.

Поради това съдът

Р       Е       Ш     И :обявява неплатежоспособността, съответно свръхзадължеността, определя началната й дата, открива производството по несъстоятелност, допуска обезпечение чрез налагане на запор, възбрана или други обезпечителни мерки, постановява прекратяване дейността на предприятието, обявява длъжника в несъстоятелност и спира производството. В този случай съдът не постановява обявява неплатежоспособността, съответно свръхзадължеността, определя началната й дата, открива производството по несъстоятелност, допуска обезпечение чрез налагане на запор, възбрана или други обезпечителни мерки, постановява прекратяване дейността на предприятието, обявява длъжника в несъстоятелностобявява неплатежоспособността, съответно свръхзадължеността, определя началната й дата, открива производството по несъстоятелност, допуска обезпечение чрез налагане на запор, възбрана или други обезпечителни мерки, постановява прекратяване дейността на предприятието, обявява длъжника в несъстоятелност

Спира производството по несъстоятелност на „Феникс-метал“ ЕООД гр. Разград (в несъстоятелност), рег. по ф.д. № 7/91 г. на Разградски ОС.

Указва на заинтересованите лица , че на основание чл. 632, ал. 2 ТЗ, в срок от една година от вписването на решението в търговския регистър, производството може да бъде възобновено, ако молителя удостовери, че е открито достатъчно имущество или ако депозира сумата, определена от съда, за предплащане на разноски.

Решението подлежи на вписване в търговския регистър.

Решението да се впише в книгата по чл. 634в от ТЗ.

Решението подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в седмодневен срок от вписването му в търговския регистър.

 

                                     Съдия: