О    П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

                                      Гр.Разград, 07. 02. 2019 г.

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на седми февруари през две хиляди  и деветнадесета година в състав:

                                                                 Съдия: Анелия Йорданова

   

като разгледа докладваното от съдия Ан. Йорданова гр. д.  № 10 по описа за 2019 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е с правно основание на чл. 129 , ал. 3 от ГПК.

Постъпила е искова молба от Р.Я.П. против А.И.Д. ***.

С Разпореждане № 21/ 22. 00. 2019 г. съдът  е оставил без движение исковата молба, давайки на ищеца едноседмичен срок от съобщаването да отстрани нередовностите на исковата молба, като направи ясно изложение на обстоятелствата, на които се основават исковете и да посочи в какво се състои искането му.

Съобщението е връчено лично на ищеца на 28. 01. 2019 г. В указания срок, на 05. 02. 2019 г. е постъпила Молба вх. № 542, в която ищецът е посочил, че  иска да възстанови владението си върху дял от недвижим имот, притежаващ в съсобственост с ответницата. Заявява и че иска извършване на  делба на имота. Същевременно твърди, че са му причинени вреди, но отново не са изложени обстоятелствата от значение за предявен иск за неимуществени вреди, нито са определени по размер и период от време.

  С изложеното от ищеца в тази молба, не може да се приеме, че указанията на съда са изпълнени и нередовностите на исковата молба са отстранени в срок. На осн. чл. 129, ал. 3 ГПК исковата молба с приложенията следва да се върне, поради неотстраняване на нередовностите й.

Воден от изложеното, Разградският окръжен съд на осн. чл. 129, ал. 3 от ГПК

 

 

                         О    П   Р   Е   Д   Е   Л   И :

 

          

ВРЪЩА исковата молба от Р.Я.П. против А.И.Д. ***.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването на ищеца пред Варненския апелативен съд.

    

                

                                                                       Съдия: