О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е 

                                        Гр.Разград, 16. 05. 2019 г.

 

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на шестнадесети май през две хиляди и деветнадесета година в състав:

Председател:Анелия Йорданова

    Членове:   Валентина Димитрова

                     Атанас Христов

                    

като разгледа докладваното от съдия Ан. Йорданова  в. гр. д.   138 по описа за 2019 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

 

Делото е образувано по постъпила въззивна жалба от ЕТ „Стилиян Стефанов Добрев-МАТ“ гр. Разград  чрез пълномощник против Решение № 84/ 20. 03. 2019 г. по гр. д. № 1237/ 2018 г. по описа на РС Разград, в частта, с която въззивникът е осъден да заплати на въззиваемия Е.Н.Ш. сумата от 2200 лв. , представляваща неизплатени командировъчни пари по чл. 215 КТ, ведно със законната лихва върху сумата, считано от 02. 07. 2018 г. , в частта, досежно осъждането на ЕТ „Стилиян Стефанов Добрев-МАТ“ гр. Разград“ да заплати на Е.Н.Ш. сумата от 18, 90 лв. обезщетение за забава и в частта, с която  ЕТ „Стилиян Стефанов Добрев-МАТ“ гр. Разград“ е осъден да заплати на Е.Н.Ш. сумата от 258, 10 лв. съдебни разноски.

След насрочване на делото пред въззивната инстанция е постъпила молба вх. № 2080/ 16. 05. 2019 г.  от ищеца в първоинстационното производство Е.Н.Ш., с която е направен отказ от предявения иск и от ЕТ „Стилиян Стефанов Добрев-МАТ“ гр. Разград“ , че се отказва от депозираната въззивна жалба.  Твърдят, че са постигнали спогодба по спора,  препис от която прилагат към молбата, нямат претенции за присъждане на направените по делото разноски. Молят обжалваното решение да бъде обезсилено и да бъде прекратено производството по делото.

Въззивният съд намира,че молбата е основателна и следва да се уважи. Налице е хипотезата на чл. 233 от ГПК. Въззивният съд следва да обезсили постановеното първоинстанционно решение в обжалваната част и да прекрати производството по делото. В останалата необжалвана част, решението е влязло в сила.

Воден от изложеното, Разградският окръжен съд на осн. чл. 233 ГПК

 

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

             

            ОБЕЗСИЛВА Решение № 84/ 20. 03. 2019 г. по гр. д. № 1237/ 2018 г. по описа на РС Разград, в частта, с която въззивникът ЕТ „Стилиян Стефанов Добрев-МАТ“ гр. Разград е осъден да заплати на въззиваемия Е.Н.Ш. сумата от 2200 лв. , представляваща неизплатени командировъчни пари по чл. 215 КТ, ведно със законната лихва върху сумата, считано от 02. 07. 2018 г. , в частта, досежно осъждането на ЕТ „Стилиян Стефанов Добрев-МАТ“ гр. Разград“ да заплати на Е.Н.Ш. сумата от 18, 90 лв. обезщетение за забава и в частта, с която  ЕТ „Стилиян Стефанов Добрев-МАТ“ гр. Разград“ е осъден да заплати на Е.Н.Ш. сумата от 258, 10 лв. съдебни разноски и ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

            В останалата необжалвана част, решението е влязло в сила.

            Определението подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му на страните пред Варненския апелативен съд.

 

 

Председател:     

 

 

                                                     Членове: 1.  

   

 

                2.