О    П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

№…

 

Разград

 
 


20.ІХ.2019г.

 

Разградски окръжен

 

 
                                                                                  година                  Град                                           

2019

 
                                                 съд                                                                                   

          20.ІХ.

 

закрито

 
На                                                                                                                                Година

В                                  заседание в следния състав:             Председател: Рая Йончева

          Като разгледа докладваното от СЪДИЯ ЙОНЧЕВА

   

2019

 

    №258

 

 Ч.в.гр.  

 
      

                                        дело                                по описа за                година

   за да се произнесе, определеният на по делото съдебен състав съобрази  

 

         Производството е по чл. 255 и сл. ГПК.

         Образувано е по   молба  на „Трак БГ“ЕООД и Венцислав Георгиев Николов, подадена в качеството им на длъжници по гр.д.№1342/2019 на РРС чрез процесуалният им представител по пълномощие –адв.Стоянов, с която изискват от РОС като горестоящ по отношение на заповедния РРС съд да разпореди  на последния срок за предприемане на действия по администриране  на подадените  от тях частни жалби против разпореждане за издадена срещу тях заповед за незабавно изпълнение. 

          В приложеното становище по чл. 255, ал. 2 ГПК съдията по чгрд №1342/2019 на РРС е посочил, че подадените от дълживиците частни жалби по чл.419 ГПС са постъпили в регистратура на РРС на 12.VІІ.2019г., когато е бил в разрешен му от адм. ръководител платен годишен отпуск. Същите са му били докладвани на 26.VІІІ.2019г., на която дата е положил собственоръчна  резолюция, от съдържането на която с установява, че е приел ч. жалби за редовно подадени  в срок. С нарочно Разпореждане №3465/26.VІІІ.2019г, в съответствие с изискванията на чл.274 във вр. с чл.262 и сл.ГПК приема жалбите за редовно подадени в срок и от легитимиращи интерес от обжалването страни и в изпълнение на задълженията си по чл.276 ГПК разпорежда  връчване на преписи от същите на насрещната страна, предоставяйки на последната и дължимият се срок за отговор.   

          Молбата по чл.255 ГПК е подадена от длъжниците на 27.VІІІ.2019г., последващо на предприетите от съдията-докладчик действия по администриране на частните им жалби.

       При тези данни не следва да се определя срок за изпълнение на процесуални действия от съдията по чгрд №1342/2019 по опис на РРС.   , поради което настоящата молба за определяне на срок при бавност е неоснователна. Това е така, защото единствената възможност за горестоящия съд, предвидена в  чл. 257, ал. 2 ГПК е даването на подходящ срок за извършването на процесуалното действие, което е забавено /не е извършено/.  

           Предвид изложеното искането за определяне на срок за администриране на подадените по реда и в срока на чл.419 ГПК частни жалби   е неоснователно.

          По изложените съображения РОС

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

           ОТХВЪРЛЯ подадената на осн. чл.255 ГПК от „Трак БГ“ЕООД и Венцислав Георгиев Николов,  в качеството им на длъжници по гр.д.№1342/2019 на РРС чрез процесуалният им представител по пълномощие –адв.Стоянов молба с вх. 1571/27.VІІІ.2019(неправилно наименувана „частна жалба), с която се иска да бъде определен срок на съдията по грд №1342/2019 на РРС  за предприемане на действия по администриране  на подадените  от тях  

         Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.

 

                                                                                     Съдия: