П Р И С Ъ Д А 

 

гр. Разград, 20 февруари 2019 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесети февруари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

         ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.Д.

                                                     И.Ю.

секретар М. Н., с участието на прокурора Емил Енчев, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд №27 по описа за 2019 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

Признава подсъдимия С.А.А., роден на *** ***, с постоянен адрес в с. ***, с ЕГН ********** за виновен в това, че на 18.01.2019 г. в гр. И., предложил и дал подкуп – пари в размер на 20 лв. на полицейски орган – младши автоконтрольор Н. И. Б. – служител при РУ МВР И., за да не извърши действие по служба – да не състави акт за установяване на административно нарушение за установено административно нарушение по чл. 483, ал. 1, т. 1 от Кодекса за застраховането, извършено от С.А.А., с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 1 и 3 НК, поради което и на основание чл. 36 НК и чл. 373, ал. 2 НПК във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” НК налага наказание ПРОБАЦИЯ, включващо следните пробационни мерки:

1.   задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично

2.   задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

и ГЛОБА в размер на 100 лева.

            На основание чл. 307а НК отнема в полза на държавата вещественото доказателство – две банкноти с номинал от 20 лв., със сериен № БЮ 6976336.

            Признава подсъдимия С.А.А. за невиновен в това, че на 18.01.2019 г. в гр. И. управлявал МПС – лек автомобил марка „Ситроен Ксара Пикасо“ с рег. № ***, което не е регистрирано по надлежния ред – по реда на чл. 140, ал.1 от ЗДвП и чл. 2 от Наредба №І-45/24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните превозни средства и го оправдава по обвинението за престъпление по чл. 345, ал. 2, във вр. с ал.1 НПК.

            Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

Съдия:                                  Съдебни заседатели : 1.                           2.

MH