П Р И С Ъ Д А

 

гр. Разград, 30 април 2019 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на тридесети април две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

                                                     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.Д.

       С.В.

секретар С. Лазарова, с участието на прокурор В. Якимов, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд №161 по описа за 2019 година, въз основа на закона и доказателствата по делото

 

П Р И С Ъ Д И :

 

Признава подсъдимия С.Г.С., български гражданин, роден на *** г. в гр. Кубрат, с постоянен адрес ***, живущ ***, със средно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН ********** за виновен в това, че:

За времето от 13.04.2019 г. до 14.04.2019 г. в гр. Кубрат, в условията на продължавано престъпление, сам и в условията на посредствено извършителство с О.Н.О. от с. Сушево, е използвал платежен инструмент -  дебитна карта с титуляр К.Ю.С.от гр. Кубрат, издадена от „Банка ДСК“ - АД, като е извършил транзакция на сума в общ размер на 1 000 лв., без съгласието на титуляра, като деянието не съставлява по-тежко престъпление, с което осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 249, ал. 1 от НК, във вр. с чл. 26 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 373, ал. 2 НПК, във вр. с чл. 58а, ал. 4 НК и чл. 55, ал. 1, т. 1 НК го осъжда на една година лишаване от свобода.

На основание чл. 66, ал. 1 НК отлага изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от три години.

На основание чл. 55, ал. 3 НК не налага по-лекото наказание - глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок от днес.

 

 

СЪДИЯ:                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.                          2.