П Р И С Ъ Д А 

 

гр. Разград, 05 юни 2019 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на пети юни две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                        СЪДИЯ: Емил Стоев

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.Г.

                                                            Х.Ч.

 

секретар М. Н., с участието на прокурора С. Османов, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд №195 по описа за 2019 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

Признава подсъдимия Ц.В.В., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин с основно образование, женен, работи, ребилитиран, с ЕГН ********** за виновен в това, че на 21.05.2019 г. в с. Райнино е предложил и дал подкуп – една банкнота с номинал от 20 лв. със сериен номер БС 4895822 на полицейски орган – младши автоконтрольор Н.И.Б. – младши автоконтрольор II степен в група „Охранителна полиция“ на РУ МВР Исперих, при ОД МВР Разград, за да не извърши действие по служба – да не състави АУАН за установено административно нарушение по чл. 137а, ал.1 от ЗДвП, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предложение 1 и 3 НК, поради което и на основание чл.  373, ал. 2 НПК, чл. 58а НК и чл. 54 НК ОПРЕДЕЛЯ наказание лишаване от свобода за срок от  шест месеца, което намалява с 1/3 и го ОСЪЖДА на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА и на ГЛОБА в размер на 100 лв.

На основание чл. 66 НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство - банкнота с номинал от 20 лв. със сериен номер БС 4895822.

Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

Съдия:                                  Съдебни заседатели: 1.                            2.