ПРИСЪДА №

Гр. Разград  08.08.2019 г.

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Разградски окръжен съд  на осми август две хиляди и деветнадесета година в публично заседание в състав

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:ЛАЗАР МИЧЕВ                                                                

                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.Д.

                                                                                        Р.К.                                                                                                                           

                                                          

Секретар: Д.Г.

Прокурор: Тихомир Тодоров

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

нох дело № 254 по описа за 2019 г.

и след преценка на доказателствата по делото

 

ПРИСЪДИ:

 

        ПРИЗНАВА  подсъдимата М.И.И., родена на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработна, разведена, неосъждана, ЕГН **********, за ВИНОВНА в това, че: На 08.03.2018 г. в гр. Кубрат, обл. Разград, в условията на продължавано престъпление и в условията на посредствено извършителство – чрез използване на М. В. И. - използвала платежен инструмент - банкова карта с № 474836******8922, издадена от Банка “ДСК“ ЕАД на името на М.И. ***, без съгласието на титуляра, за осъществяване на две транзакции, на обща стойност 260.00 лв., като деянието не представлява по-тежко престъпление- престъпление по чл. 249, ал. 1 вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 373, ал. 2 НПК, във вр. с чл. 58а, ал. 4 НК и чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК я осъжда на една година лишаване от свобода.

 На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за изпитателен срок от три години.

 На основание чл. 55, ал. 3 от НК не налага по-лекото наказание - глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

ОСЪЖДА, на основание чл. 45 от ЗЗД, М.И.И., ЕГН **********, да заплати на М.И. ***, ЕГН **********, сумата 260 лв. /двеста и шестдесет лева/, представляваща обезщетение за нанесените му с деянието имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 08.03.2018 г. до окончателно плащане.

ОСЪЖДА, на основание чл. 189, ал. 3 от НПК, М.И.И., ЕГН **********, да заплати по сметка на ОД на МВР-Разград сумата 133.27 лв., представляваща разноски на досъдебното производство.

Вещественото доказателство – 1 бр. оптичен носител-/диск/ “Verbatim 700 МБ/80 мин, да се върне на  Банка ДСК ЕАД гр. София-клон Кубрат, след влизане на присъдата в сила.

     Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от днес пред Варненски апелативен съд.

     Председател:                           Съдебни заседатели: 1.                       2.    

ДГ