Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер:    /31.12.2018 г.

Година 2018

Град Разград

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Разградски окръжен съд

на тридесет и първи декември

2018 г.

в закрито съдебно заседание в следния състав:

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Е. Стоев

 

като разгледа докладваното от съдия Е. Стоев т.дело №111 по описа за 2011 г., за да се произнесе взе предвид следното:

         

Производството е по чл. 735, ал. 1, т. 2 ТЗ – приключване производството по несъстоятелност, след изчерпване на масата на несъстоятелността.

Проведено е заключително събрание на кредиторите и синдикът е уведомил кредиторите, че е изчерпана масата на несъстоятелността.

Съгласно чл. 735 ТЗ производството по несъстоятелност се прекратява с решение на съда, когато масата на несъстоятелността е изчерпана. Със същото решение съдът постановява заличаване на търговеца, освен ако са удовлетворени всички кредитори и е останало имущество.

  Представено е удостоверение изх. №1056-16-633/1 от 19.12.2018 г. от ТП Разград на НОИ, от което се установява, че разплащателните ведомости и трудовоправните документи на дружеството са иззети.

Съдебният състав счита, че са налице основанията за постановяване на решение за приключване на производството по несъстоятелност по следните съображения:

След постъпил доклад, по чл. 733 ТЗ, от синдика, в който твърди, че няма налични активи на длъжника и не е възможно увеличаване на масата на несъстоятелност, е свикано от съда, на основание чл. 734 ТЗ, и проведено заключително събрание.

На проведеното заключително събрание кредиторите са приели за изяснени въпросите относно извършените разпределения на сумите, събрани при осребряването, за останалите неплатени вземания и разноските в производството по несъстоятелност.

  Имуществото от масата на несъстоятелност е осребрено и получените суми разпределени, съобразно процедурата по чл. 720 и сл. от ТЗ и реда на вземанията по чл. 722 ТЗ.

 

 

Изчерпано е имуществото и са останали неудовлетворени кредитори. Налице са предпоставките на чл. 735, ал. 1, т. 2 ТЗ за прекратяване на производството по несъстоятелност с последиците по чл. 735, ал. 3 ТЗ и чл. 736 ТЗ.

Установено е, че разплащателните ведомости са постъпили в НОИ и е спазено задължителното условие за постановяване на решението за заличаване на дружеството от търговския регистър.

 

Поради това съдът

 

Р         Е       Ш     И :

 

  ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на „Дива 02” ООД, гр. Исперих, БУЛСТАТ *****  (в несъстоятелност).

  ПОСТАНОВЯВА заличаване на търговеца „Дива 02” ООД, гр. Исперих, БУЛСТАТ *****  (в несъстоятелност).

  ПРЕКРАТЯВА правомощията на синдика Е.В.Т..

  Решението ПОДЛЕЖИ на вписване в Търговския регистър.

  Решението да се впише в книгата по чл. 634в ТЗ.

  Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от вписването му в Търговския регистър пред Варненски апелативен съд.

  На основание чл. 634в, ал. 2 ТЗ съобщения за решението да се изпратят на заинтересованите страни.

                                                  

                                                                       Съдия:

ГО/СП