РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


12.VІІ.2019

 

 

 
Номер                                                                                                 Град

 

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                            съд

 

12.VІІ.

 

2019

 
На                                                                                                                                  Година

           РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
В закрито заседание, в  състав:

                                                                           Председател:  

 

2013

 

    №87

 

 търговско

 
 като разгледа докладваното от съдия ЙОНЧЕВА

                                    дело                                      по описа му за                           година

 За да се произнесе, съобрази следното:

 

         Производство по реда на чл. 735  ТЗ.

         С Решение №12/4.ІV.2014г. , постановено по т.д.№87/2013г. по описа на РОС,   осн.чл.632ТЗ е открито производство по несъстоятелност на Котремур-Баущурц-Хоул“ЕООД,ЕИК117529800 , със седалище и адрес на управление по търг.регистрация в гр. Кубрат, ул.“Цар Борис І“№47. Дружеството е обявено  в неплатежоспособност и несъстоятелност,     ведно   с произтичащите от това последици-наложени обща възбрана и запор върху имуществото му, прекратяване на дейността му и правомощията на управителните му органи.

               В съвкупността си, материалите по делото  сочат на действия, предприети  по отношение на  обявения в несъстоятелност търговец и във връзка с осребряване на установеното в масата на несъстоятелността му имущество, разпределяне на средствата  за удовлетворяване вземанията на  кредитори с установени и приети в хода на делото вземания. Извършени са продажби  на принадлежащото  към масата на несъстоятелността му имущество и свързаните с него права.

    В резултат, в окончателния си доклад  синдикът  сочи, че масата на несъстоятелността е изчерпана. Всички притежавани от длъжника движими вещи   и недвижимости  са осребрени, а постъпилите при осребряването им средства са разпределени по предвидения в чл.722 ТЗ ред между кредиторите с приети вземания. Несъстоятелното дружество не разполага с финансови средства за покриване на последващи разходи по осребряване на имуществото. Към дата на отчета, в   особената му сметка в несъстоятелността не се установява наличност на парични средства. В масата на несъстоятелността не се установява наличие на непродаваеми вещи и на несъбираеми вземания на длъжника.   

   Към днешна дата обявеният в несъстоятелност търговец няма установени по трудов договор правоотношения и неуредени в тази връзка  вземания по КСО и към НЗОК.  Не се установява наличието на нает персонал  и на  документи, подлежащи на предаване по см. на чл.  по чл. 5 от КСО.  

               На провелото се  на 12.VІІ.2019г. заключително  събрание, синдикът  заяви, че поддържа констатациите  си в депозирания окончателен доклад. При редовност в уведомяването им,   от кредиторите с приети вземания,  участие в   заключителното събрание регистрира кредитор НАП с 98,08% от приетите в несъстоятелността вземания.

  Въз основа на изложеното, при доказана законност на събранието, съдът намира, че производството   по несъстоятелност  е на фаза по приключването му по реда на чл.733-739 ТЗ. Масата  на несъстоятелността е била формирана, но е изчерпана, без възможност за  удовлетворяване на  кредиторите до пълния размер на вземанията им. Фазата по    осребряването е преминала, одобрена е окончателната сметка за разпределение, изчерпана е масата на несъстоятелността. Налице са предпоставките на   чл.735 ТЗ    за  приключване  на производството   като с ал.2 на чл.735 ТЗ за съда е въведено   императивното задължение да постанови и заличаване на търговеца.  

        С прекратяване на производството по несъстоятелността,   по силата на чл.738 ТЗ следва да се счита за прекратено и действието на наложената върху  имуществото на длъжника обща възбрана, както и правомощията на назначения в производството синдик.

        Съобразявайки изложеното, досежно предпоставките за безусловно заличаване на обявеното в несъстоятелност търговско дружество, Съдът

 

             

 

Р          Е          Ш        И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на  „Котремур-Баущурц-Хоул“ЕООД,ЕИК117529800 , със седалище и адрес на управление по търг.регистрация в гр. Кубрат, ул.“Цар Борис І“№47     открито  по реда на чл..632ТЗ  с влязло  сила Решение №12/4.ІV.2014г. по   т.д.№87/2013г.   на РОС

          ПОСТАНОВЯВА заличаване на търговеца   „Котремур-Баущурц-Хоул“ЕООД,ЕИК117529800 , със седалище и адрес на управление по търг.регистрация в гр. Кубрат, ул.“Цар Борис І“№47                    от търговския регистър.

На осн.чл.736 ТЗ ПРЕКРАТЯВА правомощията на назначения в производството по несъстоятелност синдик Т.Д.И. .

На осн. чл.738ТЗ действието на постановената възбрана да се счита прекратено.

Решението подлежи на вписване в търговския регистър на основание чл. 622 ТЗ.

 Решението да се впише в книгата по чл. 634в ТЗ.

Решението ПОДЛЕЖИ на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му в Търговския регистър пред Варненски апелативен съд.

Решението да се съобщи на кредиторите и  длъжника по реда на ГПК.

            Препис от решението да се изпрати за вписване в търговския регистър в деня на постановяването му или най-късно на следващия работен ден.

             

 

 

 

                                 СЪДИЯ:

ДГ