Р    Е    Ш    Е  Н  И  Е

 

№…

 

Разград

 
 


 20.ІХ.2019

 
Номер                                                                                                 Град                                           

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                              Съд

                                                                                                                                       

20.ІХ.

 

2019

 

 
На                                                                                                                                  Година

 

 РАЯ ЙОНЧЕВА

 
В ЗАКРИТО  заседание в следния състав:

    Пр                                                                                                    Председател:

        47

 

2018

 

търговско

 
като разгледа докладваното от председателя

                                 дело                                            по описа за                                   година

     съобрази следното:

                Производство по чл.632, ал.4  ТЗ.

                С влязло в сила  на 4.ІХ.2018г Решение №10/10.VІІІ.2018г. по т.д.№47/2018г. на РОС „***“ЕООД,  ЕИК***, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Цар Калоян, Разградска обл., ул.“Средец“№6      е обявено в неплатежоспособност с начална дата-12.ІV.2018г., поставено   е в производство  по обявяване    в несъстоятелност и е обявено   в несъстоятелност, прекратена е дейността на предприятието на търговеца и прекратяване правомощията на органите му на управление.        

                Въз основа на депозирано и прието от съда  експертно заключение, е установен, че  обявеното в несъстоятелност дружество не разполага по см/ки и в касова наличност със средства, достатъчни да покрият необходимите за производството по несъстоятелността му начални разноски.

            Предвид установената липса на средства за покриване началните разноски в производството по несъстоятелността, с протоколно определение от провелото се на 24.VІІ.2018г.   с.з.,  обявено с вписването му в ТР по партида на молителя на 30.VІІ.2018г. ,  на осн.чл.629б съдът прикани кредиторите към  предплащане  на сумата от 3 000,00лв. за   следващите се в производството разходи, като изрично разясни последиците от бездействието им по см. на чл.632ТЗ, както и възможността за последващото им удовлетворяване  .

              Поради непредприети в срока на чл.629бТЗ,  от длъжника и кредиторите, действия по привнасяне на необходимата  за разноските в несъстоятелността сума, със свое Решение №10/10.ІІІ.2018г. съдът постанови спиране на производството по несъстоятелността на    „***“ЕООД,  ЕИК***, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Цар Калоян, Разградска обл., ул.“Средец“№6.   

                      Спирането  на производството по реда на чл.632, ал.5 ТЗ е обявено с вписването му по партида на длъжника в ТР на 4.ІХ.2018г.

              Съдът с оглед факта, че в срока по  Чл. 632, ал.4 от Търговския закон не е поискано възобновяване на производството по несъстоятелност, респ. не са привнесени определените за издръжката му средства,  намира, че следва да бъде постановено заличаването на търговеца от търговския регистър.

                  Водим от гореизложеното Разградски окръжен съд

Р Е Ш И:

               ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на  „***“ЕООД,  ЕИК***, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Цар Калоян, Разградска обл., ул.“Средец“№6 

           ЗАЛИЧАВА от търговския регистър „***“ЕООД,  ЕИК***, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Цар Калоян, Разградска обл., ул.“Средец“№6      

              Решението подлежи на незабавно вписване в Търговския регистър при Агенция по вписването и в книгата по чл.634вТЗ. 

             Решението подлежи на обжалване пред ВнАпС в седмодневен срок от вписването му в търговския регистър, на осн. Чл. 613а, ал. 1 от ТЗ.

                                                                        

                                                                                                     СЪДИЯ