П Р О Т О К О Л

 

 

гр. Разград, 23.05.2019г.

 

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в публично съдебно заседание на двадесет и трети май  2019 г. в следния състав:

 

 

Председател: АНЕЛИЯ Й.

 

 

Секретар: Н.Р.                                         

 

Прокурор:  

сложи за разглеждане докладваното  от  съдия  Й. търговско  дело

№ 146/2017 година

          На именното повикване в 10,00 часа се явиха:

 

ЗА ИЩЕЦА ППК „Добруджа“, с.Тертер се явява адв.МАРИНОВ.

ЗА ОТВЕТНИКА „АГРО ДИ И КО“ ЕООД, гр. Кубрат,  не се явява представител, редовно призован.

АДВ.МАРИНОВ: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА постъпилата молба от  „АГРО ДИ И КО“ ЕООД, гр. Кубрат за възстановяване срока на обжалване на постановеното  по делото Решение №25/09.04.2019г.

От ППК „Добруджа“, с.Тертер чрез пълномощник е постъпил писмен отговор на молбата,  в който се заявява становище, че молбата е недопустима и алтернативно, че е неоснователна.

АДВ. МАРИНОВ: Поддържам отговора. Нямам доказателствени искания.

СЪДЪТ

 

                   О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. МАРИНОВ: Моля да оставите без уважение депозираната   молба за възстановяване  срок за подаване на въззивна жалба  и за подаване на молба по чл.248 ГПК от ответника по делото „АГРО ДИ И КО“ ЕООД, гр. Кубрат по съображения, които подробно сме изложили в писмения отговор. Считаме, че не са налице   основания за възстановяване на срока. Поддържаме  всички останали съображения, които са  изложени в писмения отговор.  Моля Ви, да оставите без уважение молбата.

СЪДЪТ като  обсъди становищата  на страните намира, че молбата  за възстановяване на срока по чл.64, ал.2 ГПК е неоснователна.  На първо място молителят сочи, че по отношение на процесуалния му представител са  били налице особено непредвидени  обстоятелства, предвид внезапно  възникнало заболяване, което не му е попречило да депозира в срок  въззивна жалба срещу постановеното по делото решение  и молба по чл.248 ГПК.  За да бъде уважена молбата по чл.64, ал.2 ГПК следва да бъдат на лице особено непредвидени обстоятелства, както за страната, така и за нейния пълномощник. В случая доказателства, че  са били налице такива  непредвидени обстоятелството по отношение на представляващия  „АГРО ДИ И КО“ ЕООД, гр. Кубрат не са представени. Освен това, както с молбата, така и до днешното с.з. не са представени въззивна жалба, както и молба по чл.248 ГПК. Според разпоредбата на чл.65, ал.2 ГПК едновременно с молбата за възстановяване на срока се подават онези книжа, за подаването на които се изисква възстановяването на срока.

 СЪДЪТ намира, че  в случай на подадена въззивна жалба  от молителя срещу постановеното решение би била недопустима, предвид липсата на интерес от защита. По изложените съображения, СЪДЪТ

 

                   О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ без уважение молбата на „АГРО ДИ И КО“ ЕООД, гр. Кубрат за възстановяване на срока за обжалване на Решение №25/09.04.2019г. по търговско дело №146/2017г. по описа на РОС  и за подаване на молба по чл.248 ГПК.

Определението подлежи на обжалване  в едноседмичен срок от днес за ППК „Добруджа“, с.Тертер и от съобщаването за „АГРО ДИ И КО“ ЕООД, гр. Кубрат пред АС- Варна.

Протоколът изготвен в съдебно заседание, което завърши в 10,15 часа.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                          СЕКРЕТАР: